Nederlands Hervormde Kerk te Ommeren

Geschiedenis Geschiedenis

Vrouwenvereniging "Weest Getrouw" is opgericht in 1943, maar van de eerste bijeenkomst zijn helaas geen notulen meer te vinden. Wel van de tweede bijeenkomst die gehouden werd op 16 november 1943. Vroeger kwam men bij elkaar op de avonden dat het volle maan was, want dan was de weg wat verlicht. De avonden werden gehouden bij de dominee aan huis en de vrouw van de dominee was de voorzitster. De dames brachten meestal een breiwerk mee, want vroeger was het gezegde "een vrouwenhand en een paardentand zullen nimmer stilstaan". Men begon de avonden met bijbellezing en gebed en daarna was er een bespreking over hetgeen er gelezen was. Na het koffiedrinken werd het breiwerk te voorschijn gehaald en werd er door de voorzitster een boek voorgelezen.

Maar het belangrijkste is dat de bijbel nog wel wordt gelezen. Ook komen we niet meer op maanverlichte avonden bij elkaar, maar om de 14 dagen en komt er iemand iets vertellen of dia's laten zien. Ook knutselen we wel eens wat.

Agenda Agenda

donderdag 25 januari
ledenvergadering vrouwenvereniging
aanvang 18:00 uur.

donderdag 8 februari
vrouwenvereniging

samenstelling bestruur samenstelling bestruur

Samenstelling bestuur:
Voorzitster                 Alie van Valburg         0651599220
Secretaresse             Anneke Ursinus          0344 602441
Penningmeester        Annie Timmer             0344 601353
2de secreteresse      Nelly Zaaijer                0344 605976
2de penningmeester  Gerrie Kramp             0344 602571

Zondagsdienst
datum en tijdstip 19-08-2018 om 10.00 uur

Open Vrouwenochtend
datum en tijdstip 19-09-2018 om 9:30

vernieuwde wijkindeling
Onder het kopje "het consistorie" vindt u de vernieuwde wijkindeling met de daarbij behorende wijkouderling of pastoraal medewerker.